31 Mayıs 2012 Perşembe

Yordam 14




Yordam dergisi 14. sayısında, kapağına Gandi’yi taşıyarak okuyucularının huzuruna çıktı. Mütevazı olma özelliğini sarı sayfalarıyla devam ettiren derginin girişinde yer alan ‘Takdim Tefrikaları’ bölümünde Görkem Evci, Esra Aydın, Gürkan Gergin, Emre Fidan, Enes Malikoğlu, Ömer Faruk Kaptan, İbrahim Halil Altan ve Osman Çakar’ın, edebiyattan siyasete kadar uzanan birçok farklı konuda değerlendirmeleri yer alıyor.
Cahit Zarifoğlu’nun ‘Sultan’ ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun ‘Üç dil’ isimli şiirlerinin Kürtçe, ‘Los Neochilenos’ şiirinin Türkçe çevirileriyle dikkat çeken sayının şiir bölümünde Selami Ay, Baran Çaçan, Mehmet Ali Meriç, Muhammet Sevim, Celal Sonkaya ve Bekir Türker’in şiirleri bulunuyor. Mehmet Sait Çakar’ın Selçuk Orhan ile gerçekleştirdiği ilgi çekici söyleşinin bulunduğu sayıda Emre Fidan, Sami Keskin, Mustafa Orman, Hatice Demir ve Ferdi Amca’dan hikâyelere yer verilmiş. Son olarak bu sayıda bir de Osman Akyol, Rüştü Hacıoğlu ve Samet Akten’in sinemaya dair yazıları bulunuyor.
Derginin gelecek sayısında tasarımdan içeriğe birçok değişikliğin olacağı haberini de iletiyoruz.
Yordam’a İstanbul’da Mephisto, Ağaç, İnkılâp, Üsküdar İskele Büfe, Kadıköy İskele Büfe, Paşa Kitabevi ve BİSAV; Ankara’da Bileşik Kitapevi, Kurtuba Kitap&Kahve, İhtiyar Kitabevi, Kadim Kitapevi, Fatih Kitapevi; Diyarbakır’da Ensar Kitapevi, Avesta Yayınları Kitapevi, Nûbihar Yayınları Kitapevi ve Kafka Kitapevi, Maraş'ta Şelale Büfe ve Çağdaş Kitabevi aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
İletişim için:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder