7 Temmuz 2012 Cumartesi

Dünyaya Taş Atmayı Biz Öğrettik! | Yordam 15


Dünyaya Taş Atmayı Biz Öğrettik!

Yordam Dergisi, 15. sayısında kapağına Ortadoğu direnişçileri olan iki Leyla’yı (Leyla Halid&Leyla Kasım) “Leylaları Leyla yapan mecnunca aşklarıdır” sloganı ile taşıyarak okuyucuların huzuruna çıktı. Değişen tasarımıyla dikkat çeken derginin kapağında sunulan Leyla Halid’e ait “Dünyaya taş atmayı biz öğrettik” sloganı ile yeni logosunda yer alan sapan arasındaki uyum dikkatlerden kaçmadı. Dergi yaz dönemini kapsaması hasebiyle sayfa sayısını 40’a çıkardı.

Sarı sayfalarıyla mütevazı olma özelliğini bu sayıda da devam ettiren dergide, Arzu Babür'ün "Vicdani ret, insani ve İslami bir haktır." yazısı, Samet Akten'in Sosyal Değişim Derneği başkanı Cengiz Alğan'la yaptığı nefret suçlarına dair söyleşisi ve İbrahim Halil Altan'ın Kutlu Doğum etkinliklerindeki devletçi tutumu yansıtan "kardeşlik" söylemi eleştirisi öne çıktı.

Dergide dikkatleri cezbeden bir diğer yenilik “Bir Fotoğrafın Hikâyesi” isimli bir bölüm oldu. Bu bölümde bir fotoğraftan yola çıkılarak yazılan hikâyelere yer verilecek. Bölümde yer almak için fotoğrafla birlikte hikâyesini yollamak yeterli olacak. Bu sayıda ilk defa denenen“Bir Fotoğrafın Hikâyesi” isimli bölümde Görkem Evci’nin “Ziyaret” isimli hikâyesi yer aldı.

Dergide şiir, öykü, deneme ve makaleleriyle yer alan diğer isimler:
Osman Akyol, Ferdi Amca, Selami Ay, Esra Aydın, Kadir Bal, Sadi Coşkun, Baran Çaçan, Yavuz Delal, Hatice Demir, Nûhat Deştî, Görkem Evci, Adnan Karakaş, Tolga Karakoç, Bilal Kılınçarslan, Adirana Kutova, Enes Malikoğlu, Onur Pınargil, Habil Sağlam, Muhammed Şafî, Azîz Tekin, Bekir Türker, Mine Uz ve Ahmed Said Ünal oldu.
Yordam’a İstanbul'da Ağaç Kitabevi, İnkılap Kitabevi, BİSAV, Üsküdar İskele Büfe, Kocamustafapaşa Paşa Kitabevi ve Taksim Mephisto’dan ulaşabilirsiniz.

Derginin dağıtımına devam edilen noktalar: Ankara’da Bileşik Kitapevi, Kurtuba Kitap&Kahve, İhtiyar Kitabevi, Kadim Kitapevi, Fatih Kitapevi; Maraş'ta Şelale Büfe, Çağdaş Kitabevi; İzmir’de Arma Kitap&Kafe(Alsancak Kordon) ve Yakın Kitabevi'nde (Kıbrıs Şehitler Caddesi)

Dağıtımı devam etmekte olan derginin diğer satış noktalarını öğrenmek için:
adreslerini takip etmek gerekiyor.

Yordam Dergisi’nin fiyatı 2TL’dir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder